- hjælper dig til balance i krop og sjæl

clipboard.jpg


 

 

Startside
Op

 

 

 

 

"Hurra! Min tidligere skepsis til heilpraktisk behandling er gjort til skamme!
I en årrække har jeg hvert forår i marts, april og maj været plaget af en meget generende eksem, som breder sig ud over kroppen, værst på ryg, bryst og mave.
Hvert år har jeg konsulteret hudlæger, hvis eneste behandlingsløsning har været påsmøring af Dermovat salve, som er et meget stærkt virkende middel indeholdende binyrebarkhormon. Salven virker hæmmende på eksemen, men den helbreder ikke.
Da eksemen atter hjemsøgte mig i år, jagtede jeg alternative midler, som måske var i stand til at hæmme og hindre den skrækkelige kløe og irritation. Det var i den proces jeg mødte Bolette, som fortalte mig om sin klinik for naturmedicin.
Den 24. marts foretog Bolette en organtest, som viste mange ubalancer i min krop.  En efterfølgende test af min tolerance for en lang række fødevarer viste, at der var rigtig mange ting, jeg skulle holde mig fra. Det umiddelbart ret chokerende at få at vide, at jeg skulle undvære mejeriprodukter. Hvedemelsprodukter, sukker, kartofler, tomater og løg samt oksekød og svinekød var heller ikke godt for mig. Det var heller ikke rart at høre, at hvidvin og rødvin også var med på listen.
Bolette ordinerede en række homøopatiske præparater og gav mig en behandling med øreakupunktur.
Skønt det umiddelbart føltes som en umulighed ikke længere at skulle spise og drikke, hvad jeg gennem årene har sat pris på, var jeg fast besluttet på at følge de anvisninger, jeg fik.
Som tiden gik fandt jeg heldigvis ud af, at der findes så mange velsmagende alternativer til dem, jeg måtte undvære.
Den 13. og den 29. april fik jeg behandling med øreakupunktur, og fra det tidspunkt og frem til den afsluttende test den 27. maj kunne jeg til min store glæde mærke, at jeg var på vej til at blive helbredt.
Den afsluttende test viste, at der nu var kommet balance i min krop så jeg ikke længere har behov for at holde mig fra alle de fødevarer, jeg i behandlingsperiode har undværet.
Mødet med Bolette har helt klart vist mig heilpraktik som et tilbud om en naturmedicinsk helhedsbehandling, der omfatter hele mennesket, fysisk, psykisk og åndeligt.
Det er en behandlingsform, som bør have en endnu større anerkendthed i det danske sundhedsvæsen!
Svendborg den 29. maj 2011
Frede"
Tilbage

Herpes Genitalis
”Jeg blev smittet med virussen Herpes Genitalis/Herpes Simplex Virus 2/HSV2 (kært barn har mange navne) i 2008. Min læge stillede relativt hurtigt efter en klamydiatest mv. dianosen ’herpes’, men valgte dengang ikke at sætte mig i behandling med den klassiske herpes-kur, aciclovir, 5 tabletter i 5 dage. Da mine symptomer gik fra at være forholdsvis milde (her er nu gået cirka 2 måneder fra smitten) til at blive mere markante (smerter i lårene, ondt i lysken, svien i urinrøret, brændende sviende smerter i kønsdelene, svien ved anus) blev jeg derfor urolig for at der var noget helt galt og gik derfor til min læge igen og igen og igen og hver gang blev han ved med at sige, at der ikke var noget at gøre. Jeg havde på dette tidspunkt udelukket ALLE farlige sygdomme og der var nu kun herpes tilbage at bekymre sig om. Først efter 2½ måned satte en vagtlæge mig i behandling med aciclovir i 5 dage. Dette ændrede midlertidigt ikke noget, for jeg det føltes på daværende tidspunkt, som om at herpes havde angrebet mine nerver i sådan en udstrækning, at det ville tage et stykke tid for at blive bedre. Det skal siges, at jeg i hele denne periode ikke havde haft ét eneste udbrud siden mit allerførste! Der var altså ikke nogen synlige tegn på herpes, men det sveg og brændte i mit underliv. En læge på Bispebjerg Hospital satte mig endda i behandling for Mycoplasma Genitalium (klamydia-lignende bakterie), da lægen sagde, at mine sviende og brændende smerter INTET havde at gøre med herpes. Jeg skulle desværre blive klogere… Efter et par måneder med stadig sviende og brændende smerte i underlivet, opsøgte jeg en biopat, hvilket blev en særdeles dyr fornøjelse for mig. Det var ikke så meget selve behandlingen der var den dyre post, men al naturmedicinen (homøopatiske dråber, vitaminer/mineraler, urter, salve) var en bekostelig affære for mig som studerende. Efter at have fulgt biopatens behandling i omkring 8 måneder uden at mærke én eneste bedring, var jeg næsten ved at miste modet, da jeg havde udbrud 3 ud af 4 uger på en måned. Rent tilfældigt faldt jeg i snak med en heilpraktiker, Bolette, da jeg skulle ned i en helsekostbutik for at købe noget til immunforsvaret (prøvede på alle mulige måder selv at kurere mine herpes-udbrud selv). Da hun udstrålede stor troværdighed og ekspertise omkring herpes og behandling af denne virus, aftalte jeg en tid hos hende, selv om jeg stadig var rimelig skeptisk for den alternative behandling, jeg så tidligt havde dårlig erfaring med.
Jeg påbegyndte min behandling hos Bolette ultimo juni 2009 og kort efter fik jeg et voldsomt udbrud. Jeg var lige ved at opgive behandlingen, fordi jeg tænkte at denne kur heller ikke virkede for mig, så jeg tyede til en gang af apotekets aciclovir. Da jeg var færdig med aciclovir-behandlingen holdt jeg et par dages pause og fortsatte så alligevel Bolette’s anbefalede behandling til fingerspidserne og det er her det bliver interessant. Fra medio juli til oktober havde jeg INGEN udbrud og det skal lige pointeres, at jeg tidligere døjede med udbrud 3 ud af 4 uger på én måned!!
Jeg har nu været i behandling hos Bolette i knap 6 måneder og jeg har ’kun’ haft 3 mindre udbrud. Dog skal det siges, at jeg ved hvert eneste udbrud har taget aciclovir i 5 dage og i denne periode holdt en pause med Bolette’s behandling. Derefter har jeg genoptaget behandlingen hos Bolette og fulgt den til fingerspidserne. Jeg føler ikke min krop er i stand til at fjerne udbruddene på egen vis endnu, hvorfor jeg stadig tyr til apotekets aciclovir, når et udbrud viser sig, men jeg har som sagt også kun gået hos Bolette i cirka 6 måneder.
Jeg har til tider stadig en brændende/sviende smerte i kønsdelene, som er vild irriterende, men jeg prøver at fokusere på noget andet og så længe udbruddene holder sig væk længere og længere tid ad gangen er jeg fortrøstningsfuld og følger stadig behandlingen troligt hos Bolette.
Jeg kan varmt anbefale Bolette, hvis du lider af tilbagevendende herpes genitalis. Hun er professionel og har en god indsigt i denne virus, som stadig er et tabu, men som så mange mennesker har i kroppen."
Tilbage

Børneeksem
"Luna på 2 år havde et rigtig slemt udslet og vi havde været ved hudlæge med hende. Han havde givet os den besked at det var børneeksem, noget som mange børn får og det er der ikke så meget andet at gøre ved, end at smøre barnet med en heftig salve, når de får udbrud 4-5 gange om året og derudover vaske med vand og sæbe og smøre barnet ind i en tyk hudcreme 2 gange om dagen. Jeg var meget skeptisk overfor denne behandling, da jeg er af den overbevisning, at når kroppen gør ondt, er det altid et udtryk for, at der er noget der er i ubalance. Noget man ikke kan tåle eller mangler, enten psykisk eller fysisk. Jeg tror ikke på at man "bare" får eksem ud i den blå luft og så "bare" skal leve med det i mange år eller måske resten af sit liv. Men vi var alligevel lidt bange for at stå op imod de "kloge" autoriteter og stole på vores egen alternative overbevisning, så vi lagde ud med at gøre som hudlægen sagde. På salvepakken stod der under bivirkninger: kan give udslet!Grotesk! At noget der skal hjælpe på udslet, kan give mere udslet! Og ganske rigtigt: udslettet blev på få dage meget værre! Så kunne det godt være, at vi blev overbevist og turde at tro på vores egen overbevisning! Jeg var blevet anbefalet Bolette gennem min mor og henvendte mig hurtigt til hende. Luna blev testet og vi fandt frem til at det var mælk, hvedemel, sukker og banan, hun ikke kunne tåle. Vi fik det helt store udrensnings"apotek", cremer, hudolie og kosttilskud for at genoprette hendes balance. En stor udskrivning, men vi troede på det og satte det op i forhold til, hvis hun nu skulle leve med det her altid eller i ihvertfald i mange år og al den tid og penge, vi så ville bruge på salver og cremer. Desuden hører man jo tit, at de børn der starter med at have såkaldt børneeksem, senerehen ofte udvikler andre former for allergier. Selvfølgelig! Hvis kroppen er i ubalance skal den nok finde en anden måde at " brokke" sig på, hvis der kun bliver symptombehandlet. Og så bliver det sgu først dyrt i allergimedicin og hvad har vi! Og så er det da bare først og fremmest forfærdelig synd for éns barn! Bolette sagde, at der var en sandsynlighed for at Luna ville kunne komme til at tåle nogle af disse madvarer igen efter en afbalancering på 6 uger.
Allerede efter en uge begyndte vi at kunne se fremskridt og ca. halvvejs inde i forløbet var eksemen helt væk! Derudover fik vi foræret en mulighed for at leve lidt sundere: at bruge soya- og rismælk istedet for komælk, speltmel i stedet for hvedemel og at undlade sukker. Ikke at min kæreste og jeg har holdt os helt væk fra disse produkter, men i og med man er tvunget til at lave fælles mad uden disse produkter, spiser man automatisk også mindre af det selv. Så selvom de 6 uger nu er gået og hun måske kan tåle en eller flere af disse ting igen, har vi fået ændret vores vaner, og vi har lyst til at fortsætte den sunde livsstil. Og Luna har det rigtig godt og trives og indtil videre har vi prøvet at give hende lidt hvedemel, hvilket hun godt kan tåle igen! Så tak til Bolette!
Mange glade hilsner fra Lunas mor, Sidsel Linea"
(For at komme til at tåle madvarer igen er en homøopatisk udrensning ofte nødvendig, og det tager nok lidt længere tid. Men eksemen er væk, og det er jo det allervigtigste! )
Tilbage

Eksem og revner på fingrene
"For 2 år siden blev jeg klar over at jeg ikke kunne vedblive at trykke grafik, fordi jeg
fik eksem hver gang jeg havde været i værkstedet. Og værre endnu, min store glæde haven fremtryllede de samme symptomer: store dybe revner i huden på fingerspidser og sider. Kløe og infektioner. Skorper af død hud.
Besøg hos lægen resulterede i samme type salve 3 gange --- og uden resultat. Det var ligesom ikke rigtigt interessant eller også var det noget andet.
Jeg kontaktede Bolette – som er en bekendt – og hun mente nok at hun kunne hjælpe --- hvis jeg ”gad”. Hvad dette gad hentydede til, anede jeg ikke, så jeg sagde ja uden tøven. Jeg havde en forestilling om, at det ville være væk om en måneds tid, men jeg blev klogere.
Den 4. maj 2009 satte Bolette behandlingen i gang og først nu 7mdr. senere, kan jeg så småt begynde at trykke igen (med handsker—hvilket jeg ikke tidligere havde brugt). Jeg var flere gange ved at opgive, men det var min eneste chance for at blive af med det skidt—og godt at jeg ”gad” med opmuntring fra Bolette for ellers ville jeg virkelig være ”ude i den kolde sne”.
Symptomerne m. revner og infektioner er helt væk --- de tykke skorper af hud er næsten også væk, så ved den kommende julemiddag vil det ikke være nødvendigt med plastre på 5-8 fingre, jeg vil kunne tage salt med fingrene, skære tomater og citroner og deltage i julebagningen etc. Det må siges at være den bedste julegave jeg kunne få. Det har ikke været let, ej heller billigt, men det har været det hele værd.
Og så hører det med til historien at også mit almene velbefindende har fået et løft. Jeg får ikke længere hævede ømme knæ af at gå i værkstedet i flere timer (værkstedet er en kælder med betongulv).
Ulla E."

Tilbage

Pustulosis palmar plantaris (Eksemlignende udslet under fødderne...)
"Juhuhh ! Min fod er blevet normal. Kureret af Bolette.
På uforklarlig vis fik jeg noget meget generende kløe under den ene fod. Lægen foreslog en kraftig salve, som jeg forsøgte mig med – uden held.
Efter måneders ventetid fulgte en konsultation hos en fodspecialist, som stillede diagnosen: Pustulosus Palma Plantaris.  Desværre kender man ikke nogen kur mod denne hudsygdom, men et binyrebark-hormon-præparat kunne jeg forsøge mig med. Desperat over den tiltagende kløen og pletten, der stadig voksede, forsøgte jeg mig også med det et stykke tid. Det hjalp overhovedet ikke. Så gik jeg til Bolette, da jeg havde hørt rygter om hendes "mirakler". Udslettet fyldte nu halvdelen af fodsålen.
Bolette har testet mine ubalancer i kroppen. Jeg har fået bestemte vitaminer, mineraler, homøopati og i perioder undladt visse fødevarer.  Og efter ca et halvt år og tre besøg hos Bolette var udslæt og kløe væk.
Det er nu snart et år siden jeg var hos Bolette sidste gang, og foden er stadig fin og god. Stor tak til Bolette ! 
Lis N."

Tilbage

Candida gennem mange år
"Jeg har igennem mange år haft mange problemer med min mave. Det var bla. mange smerter og oppustethed. Jeg har været ved min egen læge flere gange, hvor jeg fik den besked at jeg havde en irritabel tyktarm og skulle tænke over, hvad jeg spiste.
Efter gentagne besøg sendte han mig til undersøgelse på Fåborg sygehus, hvor de scannede mig med henblik på at se mulige galdesten, men det var der ikke, så de kunne ikke hjælpe mig. Smerterne og oppustetheden fortsatte, så jeg opsøgte igen min læge, derefter sendte han mig til en diætist. Hun gav mig nogle råd ang. min kost. Jeg kom ved hende igennem et ½ år, men det hjalp ikke nok.
Ved siden af mine maveproblemer har siden teenager været plaget af candida svamp. Jeg har gennem tiden nok haft det ca. 2 gange om året, hvor jeg fik noget creme og piller igennem min egen læge som så fjernede den i øjeblikket, men den forsvandt ikke.
Så var jeg så heldig at få kendskab til Bolette, som er heilpraktiker og hun blev min redning.
Jeg har nu været hos hende 3 gange, hvor hun bruger et pendul til at finde frem til hvilken medicin jeg har brug for.
Jeg har bare fået det så godt, min mave er blevet meget mere velfungerende og candidaen har jeg ikke mærket noget til længe.
Oveni alt det positive med de 2 problemer, jeg kom med til Bolette, har det også påvirket mit sidesting, når jeg løber. Jeg har løbet 2-3 gange om ugen i snart 4 år og næsten altid med sidesting, men efter jeg har været igennem en udrensning ved Bolette er det faktisk væk, når jeg løber.
Dette er ikke bare en historie, men det er virkelighed, så kan du nikke genkendende til noget af dette giver jeg mine varmeste anbefalinger til Bolette.
Joan"
Jeg tester mig frem til årsagen til candida, for uden at rense årsagen ud, kan man ikke komme problemet til livs!

Tilbage

Også katte kan testes ...
"
Vores møde med Bachs blomstermedicin: Under et besøg hos vores gode venner Christer og Karina fra Catwazaki kom vi til at tale om udstillinger. Vi kom ind på Cicis ubehag på udstillingerne og vi blev introduceret for "Stress af" dråber, et homøopatisk middel til mennesker og dyr. Det gives forebyggende, når man ved at ens kat vil blive udsat for noget stressende som f. eks udstillinger.
Vi kontaktede derfor Bolette Gaia Kohl, som har Klinik for Naturmedicin her i Svendborg, for at høre om hun kunne hjælpe os. Hun kendte naturligvis godt til disse dråber, men anbefalede i stedet at vi fik lavet en rigtig test af Cici. Dette foreslog hun på baggrund af, at Cici også siden hendes killinger var flyttet hjemmefra, havde været noget i ubalance.
Bolette fik et foto af Cici og lavede en test, og vi fik en lille flaske, med netop de ting som Cici skulle bruge, for at komme i balance. Langsomt oplevede vi hvordan Cici kom i balance igen. Begyndte at lege, komme op i sofaen til os, var mindre urolig og kunne bedre omgås de andre katte. Det var næsten som at få vores gamle Cici tilbage.
Vi brugte også disse dråber til Cici ved udstillingen i Frederiks, med det resultat, at hun var langt roligere end vi tidligere har oplevet på udstillinger. Annabell fik også lidt af mors dråber inden den længe køretur og vi er overbevist om at dette gav hende ro under turen."
Vil du vide mere om Cici og de andre norske skovkatte?    www.chrisycat.dk

Tilbage

Leddegigt og smerter
"Jeg startede i behandling hos Heilpraktiker Bolette Gaia Kohl i begyndelsen af juli 2006.
Jeg har slidgigt i ryggen og leddegigt og har haft store smerter i mange år. Hver behandling med akupunktur har hjulpet på rygsmerterne omgående. Den homøopatiske medicin har begyndt at virke, der føles en bedring på leddegigten.
Jeg kan varmt anbefale behandling hos Bolette Gaia Kohl.
Inge Jensen"

Tilbage

Ikke kun symptombehandling.......
"Jeg er en kvinde på 34 år med en travl hverdag med fuldtidsjob og små børn. Jeg henvendte mig til Bolette, da jeg i et stykke tid havde haft stress-symptomer og samtidigt følte mig meget træt og uoplagt. Mit mål var at komme af med de ubehagelige stress-symptomer, men det viste sig, at Bolette kunne hjælpe mig med mere end bare dét!
Vi fandt frem til en god blanding af Bach-dråber, som med lidt efterfølgende justering ramte præcis plet og fjernede min stress og halvdårlige humør. Samtidig fik jeg anbefalet en særlig kombination af vitaminer og naturlægemidler, som gjorde, at jeg ikke længere var helt udkørt ovenpå en arbejdsdag. Jeg fik hurtigt energi og overskud igen, og det var dejligt at kunne nyde at være sammen med børnene, frem for at opleve dem som mit ”job nr. 2”.
Jeg fortsatte hos Bolette nogle gange endnu, da jeg også i nogle måneder havde lidt af svimmelhed. Dette blev behandlet med heil-praktik, og jeg mærker stort set intet til svimmelheden i dag.
Før mit besøg hos Bolette havde jeg aldrig konsulteret andre end min praktiserende læge, og det er helt forunderligt at opdage en verden, hvor man ikke bare behandler et symptom af gangen, men hvor hele éns velvære er i fokus.
Bolettes klinik er et skønt lille ”helle”. Der er en dejlig, rolig stemning, behandlingsformen er meget behagelig, og man går derfra veltilpas og med en positiv indstilling til livet."

Tilbage

Stress, søvnproblemer og fordøjelsesvanskeligheder
"Jeg var midlertidigt sygemeldt p.g.a. stress på mit arbejde. Samtidig havde jeg også nogle traumatiske oplevelser med mine forældre, efter tabet af min storebror, som døde for 13 år siden. Et af mine store problemer var blandt andet, at jeg gennem flere år havde sovet rigtig dårligt om natten, og til tider sov jeg slet ikke. Tankerne fyldte mit hoved med alt muligt lige fra arbejde til lange foredrag overfor min mor. Problemet var bare, at det altid kun endte med tankerne, jeg kunne ikke få det ud af min mund og sige fra.
Efter en rigtig god snak om alle de tanker og oplevelser som fyldte mit hoved,, fandt vi frem til at blande en flaske Bach remedier. Det var en helt fantastisk oplevelse;, allerede i løbet af et døgn , fik jeg det meget bedre. Jeg kan nu nemmere sige fra overfor både arbejde og mine forældre.
Ved siden af Bach remedierne er jeg blevet behandlet med zoneterapi og akupunktur. Jeg har i flere år ikke sovet så godt, og som sidegevinst har Bolette fået min mave til at fungere , så jeg ikke længere lider af krampeanfald i mave-tarm regionen."

Tilbage

Jeg har fået lov af Peter (anonymiseret) og hans familie  at fortælle om hans forløb med Bach remedierne. Peter var på det tidspunkt 13 år.
Han havde for nogle år siden været ude for en alvorlig ulykke i familiens landbrug, hvor han var tæt på at miste livet, blive klemt ihjel. Hans arm blev skadet og han har ar derfra. Desuden led han af mørkeræd: Brød sig ikke om at sove alene og om at gå ud med skraldespanden i mørke.
Vi valgte sammen ”Bævreasp” for hans mørkeræd. ”Bævreasp” virker mod frygt for noget ukendt.
For det voldsomme chok som ulykken har været, fik Peter ”Fuglemælk”, som virker på både chok og på sorg. Peter havde svært ved at tale om det overhovedet.
Faderen oplevede at det er hans skyld, hvad der skete og det syntes Peter var synd for ham.
Derfor fik Peter også ”Rød Hestekastanie” som hjælper mod overdreven bekymring for andre. Yderligere kom Peter til at tænke på, at han når han spillede fodbold var bange for at komme til at skade andre. Dette underbyggede behovet for ”Rød hestekastanie” og viste samtidig, hvordan et behov for et remedie kan vise sig på forskellige livsområder.
Efter 2 flasker med samme indhold gik det meget bedre med hans mørkeræd: Han vågnede ikke ret tit om natten mere og kunne nu godt gå ud med skraldespanden i mørket bag gården.
Bekymringen for faderen fyldte nu meget lidt og han kunne også mærke effekten af ”Rød Hestekastanie” når han var til fodbold…
Han havde ikke så meget modstand på at omtale ulykken nu. Hvis folk f.eks. spurgte til arret på hans arm, kunne han nu godt fortælle om det; det havde han svært ved før.
Alt i alt syntes Peter at det gik rigtig godt og følte ikke behov for at fortsætte forløbet med Bach remedierne.

Tilbage

"Jeg kan trygt anbefale Bolettes helhedsorienterede behandlingsform - da hun har helbredt min astma-bronchitis, som har plaget mig meget, med kraftige og tørre hosteanfald. Desuden er Bolette et sødt menneske, der udstråler ro og tryghed.
Varm hilsen Lis 57 år"

Tilbage 

 

 

 

- hjælper dig til balance i krop og sjæl