- hjælper dig til balance i krop og sjæl

clipboard.jpg


 

 

Startside
Op

 

 

Spis fisk!

Fiskefrikadeller med gulerodssalat.
Fiskefrikadeller er guf for hele familien. Frys halvdelen ned til madpakker eller en anden aften.
Fars:
1 kg fint hakket torsk
2 gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
2 æg
2 dl boghvedemel
salt og peber
Tilbehør: Kartofler og masser af gulerodsalat med revne æbler.
Farsen røres sammen og hviler ½ time i køleskab. Frikadellerne brunes i kokosolie på en pande og steges færdig i ovnen 10-15 minutter. Kartoflerne koges møre. Gulerødderne og æblet rives groft og blandes med citronsaft, olie og rosiner. Der kan serveres økologisk majonæse eller remulade til.

Ørrede eller laks i folie.
1 ørred eller laks
saft fra en citron
salt og peber
dild til pynt
Dressing:2-3 dl økologisk majonæse
2 spsk citronsaft
en håndfuld hakket dild
2 fed presset hvidløg
Tilbehør: Fuldkornspasta og dampet blomkål, broccoli og gulerødder.
Fisken lægges på et stykke folie, overhældes med citronsaft og krydres med salt og peber. Herefter pakkes den helt ind i folie og bages ved 200º i 20-25 minutter eller til den er færdig. Alle ingredienserne til dressing røres sammen. Pastaen koges og grøntsagerne dampes i 3 minutter.

Ørred eller laks med grønt og kokosmælk.
Resten af laksen eller ørreden fra dagen før
saft fra ½ citron
1 spsk kokosolie til stegning
1 spsk bouillon fx Herbamare urtebouillon
1 dl vand
1 tsk karry
salt og peber
½-1 dåse kokosmælk
2 løg skåret i små stykker
Blandende grøntsager i mundrette stykker fx gulerødder, blomkål, broccoli, porrer, persillerod eller hvad du har af rester i køleskabet.

Tilbehør:
3 dl kogte brune ris.Sæt risene over at koge. Svits løgene kort i kokosolie og karry. Tilsæt vand og bouillon og lad det koge nogle minutter. Grøntsagerne, fisk i mundrette stykker samt kokosmælk tilsættes og retten koger 3-5 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft og serveres med de kogte ris.

 

                                        

© Ernæringsterapeut Karen Nørby